Đăng ký

Tổng hợp bài tập các thì trong tiếng Anh

Bạn là người đã có kiến thức lý thuyết cơ bản của các thì trong tiếng Anh và bạn muốn luyện thêm bài tập các thì trong tiếng Anh để củng cổ chắc hơn kiến thức đó? Cunghocvui tổng hợp nên bài viết này gồm các bài tập về các thì trong tiếng Anh giúp bạn học tập tốt hơn.

A) Đề bài

I) Use the correct form of verbs in brackets.

a) In all the word, there (be)_________ only 14 mountains that (reach)_________above 8,000 meters.

b) He sometimes (come)________to see his parents.

c) When I (come)________, she (leave)__________for Dalat ten minutes ago.

d) He told me that he (take)__________a trip to California the following week.

e) I knew that this road (be)_______too narrow.

g) I will granduate in June. I (see) ___________ you in July. By the time I (see) __________ you, I (granduate)_______ .

h) I (visit)_________ my uncle's home many times when I (be) _________ a child.

i) You (be) __________ here before? Yes, I (spend) _________ my holiday here laste year.

k) The car (be) _______ ready for him by the time he (come) _________ tomorrow.

m) I (sit) _______ down for a rest while the shoes (repair) _______ .

n) London (change) __________ a lot since we first (come) ________ to live here.

p) When I (meet) _______ him, he (work) ___________ as a waiter for a year or so.

II) Choose the best answer among A, B, C or D.

1) When I last saw him, he _______ in London.

A. has lived.

B. is living

C. was living

D. has been living.

2) The train ________ half an hour ago.

A. has been leaving

B. left

C. has left 

D. had left

3) Christopher Columbus _____ American more than 500 year ago.

A. discovered

B. has discovered

C. had been discovering

D. has discovered.

4) We _________ there when our father died.

A. still lived

B. lived still

C. was still lived

D. were still living.

5) By Christmas, I ________ for Mr.Smith for six year.

A. shall have been working

B. shall be working

C. shall work

D. have been working

6) Jack __________  the door.

A.open

B. has just opened

C. will have opened

D. opening

7) Almost everyone ________ for home by the time we arrived.

A. left

B. had left

C. leaves

D. leave

8) While her husband was in the army, Mary _________ to him twice a week.

A. wrote

B, was written

C. was reading

D. had written

9) Since ________, I have heard nothing from him.

A. he had left

B. he was left

C. he left

D. he has left

10. The man got out of the car, ________ round to the back and opened the book.

A. walked

B. walk

C. walking

D. walks

11) He will take the dog out for a walk as soon as he _____dinner.

A. finished

B. finishing

C. finishes

D. has finish

12) Tom and Mary _______ for a walk in the evening.

A. working

B. works

C. are working

D. work

13) Last week, my professor promised that he _________ today.

A. comes

B. coming

C. will come

D. would come

14) I ________ to the same barber since last year.

A. am going

B. have been going

C. go

D. had gone

15) Turn off the gas. Don't you see the kettle ______?

A. biols

B. bolied

C. biol

D. is boiling

III) Choose the correct sentence among A, B, C or D which has the same meaning as the given one.

1) 1. Eight years ago we started writing to each other.

A. We have rarely written to each other for eight years.

B. Eight years is a long time for us to write to each other.

C. We wrote to each other eight years ago.

D. We have been writing to each other for eight years.

2) The boy was so lazy that he couldn't stay late to learn his lessons.

A. The boy was lazy enough not to stay up late to learn his lessons.

B. The boy was lazy enough to stay up late to learn his lessons.

C. The boy was lazy enough but he stayed up late to learn his lessons.

D. The boy was too lazy to stay up late to learn his lessons.

3) John wishes he has remembered to send Mary a Chrismas card.

A. John regrets not to send Mary a Chrismas card.

B. John regrest forgetting to send Mary a Christmas card.

C. John regest forgetting not to send Mary a Chrismas card.

D. John regest not remembering sending Mary a Christmas card.

4) I might go camping. My friends have invited me.

A. My friends have invited me to go camping.

B. My friends have invited me that I might go camping.

C. My friends have invited me going camping

D. My friends have invited me go camping.

5) This is my tenth year working in this bank.

A. By the end of this year, I will work in this bank for ten year.

B. I had been working in this bank for ten year by end of this year.

C. By the end of this year, I will have worked in this bank for ten years.

D. By the end of this year, I will work in this bank for ten years.

6) I came to live here three months ago.

A. It was three months since I live here. 

B. I lived here for three months.

C. I didn't lived here for three months.

D. I've been living here for three months.

7) She goes to the shops every Friday.

A. She never goes to the shop on Friday.

B. It's not Friday, but she's going to the shops.

C. She always goes to the shops on Friday.

D. She goes every day to the shop but not on Friday.

8) We stared working here three years ago.

A. We worked here for three years.

B. We have worked here for three years.

C. We have no longer worked here for three years.

D. We will work here in three years.

9) He used to jog every morning.

A. He enjoys jogging every morning.

B. He never fails to jog every morning.

C. He intended to jog every morning.

D. He doesn't now jog every morning.

10) He last had his eyes tested for ten months ago.

A. He didn't have any test on his eyes in ten months.

B. He hasn't had his eyes tested for ten months.

C. He had not tested his eyes for ten months then.

D. He had tested his eyes ten months before.

IV) Choose the underlined part in each sentence (A, B,C, or D ) that needs correcting.

1) After Mrs. Wang had returned to her house from work, she was cooking dinner.

                                         A                    B             C                         D

2) They are going to have to leave soon and so do we.

                                 A                B                     C      D

3) Debbie, whose father is an excellent tennis player, has been playing tennis since ten years

                           A                                                 B           C                                  D

4) I have seen lots of interesting place when I went on holiday last summer.

            A            B           C                                 D

5) I think it's time  you must change your way of living.

         A                              B                        C         D

6) The police arrested the man while he is having dinner in a restaurant.

        A                                          B           C                       D

7) Some people are believing there is life on other planets.

     A                         B                                 C    D

8) The man died as a result of falling asleep while he drives.

                             A                  B           C                       D

9) Some was knocking at the door when I was doing the washing up.

                       A                    B                          C                    D

10) Will we go to the pop concert this weekend for a change?

        A             B                              C                          D

B) Đáp án

I) Use the correct form of verbs in brackets.

a) are - reach

b) comes

c) came - had left

d) would take

e) was

g) will see - see - will have graduated

h) visited -was

i) have you been - spent

k) will have been- comes

m) sat – were being repaired

n) has changed - came

p) met – had been working

II) Choose the best answer among A, B, C or D.

1) C

2) B 

3) A

4) A

5) A 

6) B

7) B

8) A

9) C

10) A

11) C

12) C

13) D

14) B

15) D

III) Choose the correct sentence among A, B, C or D which has the same meaning as the given one.

1) D

2) B

3) A

4) A

5) C

6) D

7) C

8) B

9) D

10) B

IV)  Choose the underlined part in each sentence (A, B,C, or D ) that needs correcting.

1) D

2) C

3) D

4) A

5) B

6) C

7) B

8) D

9) A

10) A

Xem thêm >>> Tổng hợp ngữ pháp tiếng Anh 12 năm học

Trên đây là một số bài tập tổng hợp các thì trong tiếng anh mà Cunghocvui đưa ra cho bạn. Hy vọng những bài tập này sẽ giúp bạn củng cố vững chắc kiến thức về các thì trong tiếng Anh, hãy để lại thắc mắc và ý kiến của mình dưới comment bài viết nhé!

 

shoppe